Flyttfirma eller flyttcontainer?

Två av de vanligaste flyttalternativen är att hyra en professionell flyttfirma eller arbeta med en flyttcontainer. Det finns argument för och mot båda dessa metoder. I slutändan finns det kostnader, din egen övertygelse och vad som är mest lämpligt att göra. Vi ger här en liten recension med argument för och nackdelar med båda metoderna. Läs dem och ge dina egna åsikter. Lycka till att flytta!
 
Att anställa professionell flyttfirma
Fördelar:
Du behöver inte själv lyfta tunga saker – Att hyra en flyttningsbyrå som erbjuder fler tjänster gör det möjligt för dig att passera en tung hiss till proffs. De är erfarna experter på att lyfta tunga laster. De vet hur mycket det tar att ta tunga lådor med dem nerför trappan och vad som behövs för att flytta en stor soffa genom dörrkarmarna. De vet exakt vad de ska göra och kommer inte att bli uttråkad av repor på dörrar, väggar eller golv. De kommer inte heller att förstöra dina saker.
 
En flyttfirma tar bort flera stressfaktorer – det är inte lätt att flytta. Om du anställer ett flyttfirma får du en garanti för en lättare process med mindre stress. Professionella medarbetare är både effektiva, vänliga och pålitliga. När de anländer kan du lämna tunga och svåra lyft. De vet också hur man bäst lastar och tömmer bilen, och du sparar mycket tid för att låta dem göra det. Det låter dig få mer tid och energi som du kan spendera på andra viktiga uppgifter.
 
Du behöver inte styra med packmaterial – Om du planerat att göra allt själv behöver du också hyra eller köpa olika förpackningsmaterial, som barnvagnar, flytande mattor och lastdäck. Dessa är viktiga material för att säkra möbler och vitvaror varor. Om du saknar sådant material riskerar du att både packning och rörelse tar mer tid än nödvändigt. Det finns också en större chans att några av dina saker kan bli skadade. Professionella flyttmedarbetare tar med sig alla sådana material, så om du använder ett flyttfirma behöver du inte oroa dig för det.
 
Du har mindre kontroll över flytt– När du anställer professionella oss på farten, har du inte längre full kontroll över alla faktorer i flyttprocessen. Du kan inte bestämma i vilken ordning dina möbler staplas i en lastbil eller se till att du gör andra saker som du vill. Om du är den person som måste kontrollera alla små detaljer, välj ett annat alternativ än att anställa en flyttfirma.
 
Det kostar – Det kostar naturligtvis lite att anställa en flyttfirma. Självklart, om du vill flytta längre avstånd kostar det ännu mer. Hur mycket kostar det, skiljer sig från vilka tjänster du önskar. Dessutom finns det andra faktorer som också spelar en roll, till exempel storleken på den flytande lasten, speciella föremål etc.
 
Flyttcontainer kan dubbla mängden lagringsutrymme – att hyra en flyttcontainer är densamma som att slå två flugor i en smäll. Förutom att flytta dina föremål, kan du också lagra dem i en container, om du behöver en. Allt du behöver göra är att ordna hämtning och leveranstid.
 
Du kan flytta i din egen takt – Det är vanligt att betala månadshyra för flyttcontainer. Det innebär att du kan ha en lite bättre tid att lassa på och tömma container, vilket ger dig mer kontroll över hela processen och tidens gång.
 
Du sparar pengar på flytten – det är billigare att hyra en flyttcontainer som du packar själv och ut än att anlita en flyttfirma, som utför allt arbete för dig . Kontrollera de olika villkoren och välj det erbjudande som passar dig bäst.
 
Det är främst du som måste göra jobbet – Att välja en flytcontainer väljer du också att göra jobbet själv. Det är du som måste lasta in och ut från containern, antingen ensam eller med vänner och familj. Dessutom måste du få utrustning och material. Hur du sätter dina saker på bästa sätt kommer också att vara ditt jobb.
 
Förvaring beror på ledigt utrymme – Om du planerar att förvara containern på en självförvaringsanläggning, antingen under eller efter flytten, reservera ett utrymme. Om du är otur, finns det inget ledigt utrymme i närheten så kan du behöva åka en bra bit från var du är. Det kan skapa ännu mer stress i en redan stressande flyttprocess.
 
Du behöver en plats för att placera den containern. Du bör placera containern någonstans medan du lassar och tömmer den, och det är mest fördelaktigt att få det så nära bostaden som möjligt. Tyvärr är det inte alltid möjligt. Om du bor i en lägenhet mitt i staden kan det bli ännu fler utmaningar -det är inte lätt att parkera en container mitt i stan. 

Få Gratis Offert Direkt

Vi svarar vanligvis inom 24 timmar, men om du inte kan vänta:
Ring: 08-580 970 12